Magreth

Responsive Shop Theme 8

I have no idea what has happened to the Shop theme... it is not at all the same as when I got started with my first Shopping Cart... I have installed the theme only to find that there are a lot of the standard functions that would distinguish this as a shopping cart compared with any of the other themes in the Premium Press Range 'missing'. I don't know what to do as I think that most of us would need of some of these standard functions and feature such as the Details of products... in version 8 there is no SKU, no Color or Size Choice, it seems that the theme has been put together in a hurry, in an effort to add new themes to the product range at the expense of this theme. Most of the functions on the Page Setup - in particular the home page layout area, are not working as they should, when I add a module to the home page area, it won't open up... another module that I didn't click on opens up and if I want to revise the module that I have saved and closed, it won't open and then to get it set up, I have to go in and delete the module and add it again... and add all the content again (save and close) and to be honest, it is rather time consuming, not to mention annoying! If I go to 'Setup Listing Packages & Fields'; I get an error message saying "You do not have sufficient permissions to access this page." This is a Shopping Cart... I don't see the need to have Submission Settings in the General Setup... In both the Theme and the Child theme; I found a few small but very nasty errors in the CSS code (missing ';" at the end of a statement) these make it almost impossible to get the CSS working correctly? example: /*** LINKS ***/ a { color: #474646 } this should be: /*** LINKS ***/ a { color: #474646; } In the Top Navigation: I want the color to be black background with white text, no matter how I try, I can't change the colors? I really don't know why. I have had to revert this to white background and black text because the wrapper goes black but the navigation bar stays white... My client wants Black... In the Design Setup: When I make changes to the CSS in the left side of the screen, under the various modules, the changes aren't persistent, as soon as I have saved the color scheme the changes don't show. However the CSS on the right side of the page do change and the start of the code begins with a end tag for style "</style>"? There is no opening <style> tag, so I don't know if that may be causing errors? I don't want to sound like I am having a go at anyone, but the problem here is that while I can fix most of the errors that are happening when the next upgrade happens, it will undo all my work, and if I have made changes that are undone in the new version it is going to make things difficult to upgrade. (plus, not every user of this theme is a programmer so for those people it would be a theme that is unusable) There are a lot of standard functions that were there in the past versions but now they are gone. Please let us know what is happening with the Shopping Cart as it is probably one of the main themes that Premium Press has and to have this many errors can be fatal. (in one of the the versions before Version 8.0, my client wasn't getting the orders and the customers had paid for goods that were never delivered. I almost had a law suit on my hands because the version that I installed was working then the upgrade was not. Regarding this particular website: I should have been able to set this theme up in a couple of hours and had most of the content placed as well, but I am now on day two of this which has made me a little frustrated. Please let me know what the fix is for these issues and when we can expect a color and size option to be added back into the theme? Cheers Magreth

Created: December 17, 2014 at 2:04 am
  • In: Shop Theme
  • Started by: MagrethMagreth
  • 6 members left 14 comments
  • Last reply from: Alex MorganAlex Morgan

  • Magreth
    Magreth
    December 17, 2014 at 3:15 am

    Hi All… ok, after reading my post above, you may be inclined to try and answer some or all of the issues…

    I persevered and found that by Uninstalling ST Version 8, installing the old Version ST47
    and doing the same to the Child Fashion Theme, it seems that something has happened that has made things a little more workable. Some of the issues above were fixed. However there are still some minor issues in the code that need to be fixed for non programming web designers.

    Anyway if you have any questions you can always get back to me. Thanks for reading this post! Cheers Magreth

  • Magreth
    Magreth
    December 17, 2014 at 8:59 am

    I have fixed most of the problems… but this is really a big one. When I am on the post page to add a product listing. The attributes are hidden behind the rest of the modules, as you can see in the graphic I have uploaded… the attributes can’t be accessed as they are hidden behind the Custom Fields Discussion and Author Fields. Is there a fix for this?

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

  • Josh
    December 17, 2014 at 11:34 am

    Might be a plugin disabling your plugins one by one to see which might be causing the problem

  • Magreth
    Magreth
    December 17, 2014 at 8:58 pm

    Hi Josh… thank you so much, it worked like a charm… Now I just need to figure out which of the two plugins I disabled is the culprit!

    Cheers
    Magreth


  • Josh
    December 17, 2014 at 9:16 pm

    Your to help 🙂

  • Magreth
    Magreth
    December 18, 2014 at 10:12 pm

    You are a super star Josh!!
    Amazing how fast I ended getting the website finished after your help.
    Thank You once again!

  • Errol
    Errol
    December 19, 2014 at 3:48 am

    🙂


  • Josh
    December 19, 2014 at 6:54 am

    🙂

  • Eric
    Eric
    December 22, 2014 at 9:51 pm

    I’m not sure what to make here… Did you abandon updating to the Responsive update version 8 or did it all work out?


  • Waseem
    June 24, 2015 at 9:06 am

    Hi,

    I have purchased shop theme last day, i am using this theme for amazon affliate store,
    in this theme product single page not working, when we click on product, this should go on product single page but this shows error, please help me for sort out this problem

    here is my website link, please check

    just click on any product and see error page,
    please help me.

    thanks
    Waseem


  • Waseem
    June 24, 2015 at 9:16 am

    Hi

    I have fixed single product links issue, now page is working but on single product page, product data is not showing please check this testing product link

    please help
    thanks
    Waseem

  • Alex Morgan
    Alex Morgan
    June 24, 2015 at 10:36 am

    @Waseem, Please go to Theme Options > Page setup > Content Pages > Listing Page Layout > on the right section > Choose a display file; > Choose “#8221; > then hit save.


  • Waseem
    June 24, 2015 at 12:31 pm

    Thanks boss 🙂

  • Alex Morgan
    Alex Morgan
    June 24, 2015 at 12:44 pm

    you’re welcome 🙂


Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)