Page Builder Prebuilt Layout – nothing there?

WordPress Business Themes Forums Plugins – Share & Recommend Responsive Framework Plugins Page Builder Prebuilt Layout – nothing there?

Discontinued - The forum content is out of date. For theme support please use our support desk here.

Page Builder Prebuilt Layout – nothing there?

June 3, 2016
Todd Todd
  • Todd
    Todd
    Newbie 31 points

    Are Prebuilt Layouts available, or do I have to create my own?

    In editor, clicking PremiumPress Page Builder, then Prebuilt Layouts it just spins and spins and doesn’t find anything.

    thanks for any help

    June 3, 2016 at 9:32 am
  • Jason
    Jason
    Guru 836 points

    I was told by Marie on Chat help, she said there are bugs, and that was 3 weeks ago and still no update

    June 3, 2016 at 11:35 am
  • Todd
    Todd
    Newbie 31 points

    thanks, didn’t know what was supposed to happen…

    I’m leaning toward going with another page builder and using shortcodes.

    June 3, 2016 at 12:03 pm
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Hello Todd,
    Which Theme and version are you using?The Prebuilt Layouts are working ok on my end,see attached image.Try disabling all your plugins

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    June 3, 2016 at 7:00 pm

  • Julian
    Newbie 90 points

    I have same issue sent a ticket..its oct 2017

    October 10, 2017 at 11:14 am
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Hello Julian,
    Which php version are you using please?

    October 11, 2017 at 1:26 pm

  • Julian
    Newbie 90 points

    the PHP got turned down..then after about 5 hours the pre builts came up..at random…but I had to uninstall everything on site and re install..now I have same issue…wont load defaults..Ive tried with the manual ones but the sizing doesnt look right..very frustrating trying to make one simple page..really I am trying to clone the child them Dating S2 I want that as home page and when they log in it takes them to a welcome page…thanks for help either way :)

    October 11, 2017 at 6:14 pm
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Hello Julian,
    The Page Builder is still under development hence some features might not work as expected
    Apologies for any inconvenience caused

    October 13, 2017 at 1:39 pm

  • Ken
    Newbie 1 points

    January 2018 and still not working in the Shop module!

    January 23, 2018 at 12:53 pm
  • Marie
    Marie
    Super Guru 1,747 points

    hi Ken,

    try using PHP version 7.0 or lower i.e 6.9 and MySQL 5.4 see if it loads.

    January 24, 2018 at 1:43 am
  • Jonathan
    Jonathan
    Newbie 5 points

    Are u using https? If so then that could be the problem.

    The Prebuilt layout does an external http call via ajax. When that happens it results in a mixed content error and your browser will block it — hence the infinite spinner.

    PremiumPress seriously should consider using https for their domain.

    Nonetheless, there are a few workaround solutions.

    March 2, 2018 at 6:32 pm
  • Jason
    Jason
    Guru 836 points

    PremiumPress is not a secured site, it doesnt uphold security protocals

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    March 2, 2018 at 8:58 pm
  • Liz
    Liz
    Elite Member 442 points

    In 2018 on the internet using https is mandatory now unless you don’t want your site indexed by search engines moving forward into the future.

    http sites are still indexed at the moment but over time they will not be.
    instead a warning ill appear on all non https sites.

    March 3, 2018 at 1:39 am
  • Jonathan
    Jonathan
    Newbie 5 points

    @Liz,

    I am not sure if you are directing your original reply to someone else (since it was specifically calling me out by name) because my reply was indicating that PremiumPress needs to go https — meaning, we are in total agreement.

    Excellent reply though. Let’s just hope the real people who should be taking what you and I said seriously — Mark Fail and his staff — decides to read it, which apparently is very unlikely :(

    But nonetheless, if the OP is having issues with his/her prebuilt layout display it could be because of this since many sites are now https, excluding PP.

    March 3, 2018 at 1:49 am
  • Liz
    Liz
    Elite Member 442 points

    @Jonathon, :) Actually I should have read your post properly the first time, as well as at least finish my coffee to wake me up! lol.

    I was originally directing it at you, however after I pressed reply, I thought to myself,
    “oh shit… you idiot Liz” !! ha ha ha didn’t read your post properly, therefore I edited my post. Sorry for any confusion, and yes you are right we both agree :)

    March 3, 2018 at 2:26 am
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)

Didn't find what you were after?

Chat with us now

or contact our support team