Migrating from v7 theme to Responsive theme

WordPress Business Themes Forums Version 7 Themes CouponPress Migrating from v7 theme to Responsive theme

Discontinued - The forum content is out of date. For theme support please use our support desk here.

Migrating from v7 theme to Responsive theme

July 24, 2016
Ankurpreet Ankurpreet
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    Hi Guys,

    I am using v7.1.4 theme and want to migrate to new Responsive theme. Can anyone (who has done it before) guide me with it. What are the challenges with it? Any risks involved? any step by step guide available for it?

    Regards,
    Ankur

    July 24, 2016 at 9:56 am
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Hello Ankur,

    ***Steps to transfer from non-responsive theme to responsive theme:

    1. Please make a backup for your site database and files.
    2. Please download the responsive theme and install it to your site.
    3. Activate the theme.
    4. Please change the Permalinks to default/Plain.
    5. Please download the PremiumPress Non-Responsive – Responsive Import Tool >>http://www.premiumpress.com/plugin/premiumpress-transfer-tool/
    6. Install and Activate the plugin
    7. After that please go Theme Options > Premiumpress tab/Overview.
    8. You can then transfer the old data listings to your new theme.
    9. Setup your new theme options
    10. done

    July 25, 2016 at 1:19 pm
    This reply was awarded the best answer by the topic poster.
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    Thanks Josh for the detailed instructions.

    One question regarding step# 4. I recently for SEO done for my website. If i make the changes to permalinks, will it affect the work done for the SEO? Do you know if there is a quick fix to it?

    July 25, 2016 at 8:15 pm
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Hello Ankurpreet,
    The 2 themes have different designs hence your SEO might be affected

    July 26, 2016 at 8:20 am
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    Such a bad move by me then. I got my SEO done just now. :(

    July 26, 2016 at 8:47 am
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    So question here is that after Step 10, can i change the permalinks back to what it was earlier. Will that work?

    July 26, 2016 at 8:51 am
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Yes you can change permalink to what you want

    July 26, 2016 at 1:11 pm
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    I have around 2000 posts. How much time does this migration take? Is there anything else, i will have to do after these 10 steps or it will be all back as earlier?

    July 27, 2016 at 6:02 pm
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Hello Ankur,
    Please follow the steps I provide above.Nothing more

    ***Steps to transfer from non-responsive theme to responsive theme:

    1. Please make a backup for your site database and files.
    2. Please download the responsive theme and install it to your site.
    3. Activate the theme.
    4. Please change the Permalinks to default/Plain.
    5. Please download the PremiumPress Non-Responsive – Responsive Import Tool >>http://www.premiumpress.com/plugin/premiumpress-transfer-tool/
    6. Install and Activate the plugin
    7. After that please go Theme Options > Premiumpress tab/Overview.
    8. You can then transfer the old data listings to your new theme.
    9. Setup your new theme options
    10. done

    July 28, 2016 at 11:42 am
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    I have done all the steps as per the instructions and the website is up now – http://www.couponsmafia.com.

    After doing all the above steps, i changed permalinks back to :
    http://www.couponsmafia.com/sample-post/

    Now my deals urls are shown like this:
    http://www.couponsmafia.com/?couponid=602677#itemid602677

    Is there anyway to change them back to what they were earlier in old version of theme? Or any other way to get the post title or category or something relevant in urls which is better for SEO. I am worried that the recent work that i got done for SEO will be lost.

    July 28, 2016 at 8:09 pm
  • Josh
    Josh
    Super Guru 13,885 points

    Please go to Settings >Permalinks and select the option ‘Post name’

    July 28, 2016 at 8:28 pm
  • Ankurpreet
    Ankurpreet
    Newbie 45 points

    I have selected that option only. See the attached screenshot.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    July 29, 2016 at 6:22 am
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

Didn't find what you were after?

Chat with us now

or contact our support team