Problem with Googlemap

Problem with Googlemap

June 3, 2014
Peter Peter
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Googlemaps on the listing page will not display in full. (see attachment)

    What is the problem here? Anyone.

    June 3, 2014 at 1:18 pm
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Here is the attachment. Map online displays a small part on the top left corner. The rest is greyed out in all listings.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    June 3, 2014 at 1:20 pm
  • Alex Morgan
    Alex Morgan
    Super Guru 1,048 points

    hi,

    whats your website url?

    June 3, 2014 at 1:23 pm
    This reply was awarded the best answer by the topic poster.
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points
    June 3, 2014 at 1:35 pm
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Hi Alex,
    Any luck with this problem. Again thanks a lot for your help thus far.

    June 3, 2014 at 7:57 pm
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Hi Alex,
    I am still having this problem with googlemaps. Any thoughts?

    Thanks.

    June 4, 2014 at 5:51 pm
  • Alex Morgan
    Alex Morgan
    Super Guru 1,048 points

    Hi Peter,

    Please make sure you have Set the google maps to Yes on each listing. Also on your listing enhancement on listing management if you enabled the listing enhancement without adding price on the google map the listings will now show google map correctly too. Then another is check your Submission tab on Theme Options > general setup. If you have placed default coordinates.

    June 4, 2014 at 6:10 pm
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Done all that Alex, still will not work properly. It works ok on the search results page though.

    June 4, 2014 at 6:23 pm
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    If you could search for “Nokia” and have a look at the results in map view, it displays properly.

    Is this a problem with the tabs on the listing page?

    Thanks.

    June 4, 2014 at 6:25 pm
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Hi Alex,
    Been doing research on this. Is this a problem with Google Map API key?

    When I look open the Javascript console in Firefox, this is what I see:

    “Given URL is not permitted by the application configuration.: One or more of the given URLs is not allowed by the App’s settings. It must match the Website URL or Canvas URL, or the domain must be a subdomain of one of the App’s domains.” ping:1
    GET https://csi.gstatic.com/csi [HTTP/1.1 204 No Content 1229ms]
    GET https://maps.googleapis.com/maps/gen_204 [HTTP/1.1 204 No Content 176ms]

    And the unusual part, right after opening the javascript console, the map displays perfectly.

    June 6, 2014 at 7:56 am
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Turns out google maps does have this problem when placed in hidden tabs. But there is a solution to this.

    See this thread: https://github.com/twbs/bootstrap/issues/2330

    Just can’t figure out what I need to edit/change on my theme to solve. Anyone?

    June 26, 2014 at 11:57 am
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Finally sorted but the placemark is not centered 😥

    June 27, 2014 at 8:33 am
  • Peter
    Peter
    Newbie 31 points

    Finally sorted this problem completely. For anyone who might run into this, here is the complete synopsis of problem & solution:

    Google Maps has an issue when inside a hidden tab. The map renders itself misaligned (see attached picture on previous posts). Click on this thread https://github.com/twbs/bootstrap/issues/2330 for more details.

    To fix paste this code:

    <script>
      jQuery('a[href="#t2"]').on('shown.bs.tab', function(e)
        {
            google.maps.event.trigger(map, 'resize');
            initialize();
        });
    </script>

    in – Design Setup>Custom Meta Data>Footer Styles.

    June 27, 2014 at 12:45 pm
  • Errol
    Errol
    Super Guru 2,708 points

    :) Thanks for sharing!

    June 27, 2014 at 2:44 pm
  • johan1
    johan1
    Newbie 84 points

    Excellent. I had the problem. Now I have the solution. Thanks.

    My only other problem is how to get the map to read entered addresses.

    I have 600 listings where the addresses work on the old theme, but does not show on the map in ne RT theme. (All show map settings are set to show) http://screencast.com/t/fooPfxuo5

    July 13, 2014 at 5:32 pm
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)

Didn't find what you were after?

Chat with us now

or contact our support team